Dr. Öğr. Üyesi ÖZGE SEÇMELER
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ » Bölüm Başkanı
Makaleler
1 | Effects of cooking techniques on phenolic content and sensory profiles of cauliflower SEÇMELER ÖZGE,YAVUZ DÜZGÜN MERVE,DÜLGER MURAT MUHAMMET,TAŞPINAR GÖKHAN Food and Health, TR DİZİN , 2024 |
2 | Functional food development using olive pomace phenolics and hydrogels SEÇMELER ÖZGE,GÖZET FATMA TUBA,AZBAZ SERCAN,DÜLGER MURAT MUHAMMET,YAVUZ DÜZGÜN MERVE,ARGIN SANEM International Journal of Food Science and Technology, SCI-Expanded , 2024 https://dx.doi.org/10.1111/ijfs.17101 |
3 | Association between non-coding transcript variant polymorphisms (rs3135499, rs3135500) of the NOD2 gene and the propensity to rheumatoid arthritis in the Iraqi population Khalaf Hayder Wasea, Al-Koofee Dhafer A.F., SEÇMELER ÖZGE Elsevier BV, SCI , 2024 https://dx.doi.org/10.1016/j.humgen.2024.201263 |
4 | Partitioning of predominant lipophilic bioactives (squalene, α‐tocopherol and β‐sitosterol) during olive oil processing SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, SCI-Expanded , 2019 https://dx.doi.org/10.1111/ijfs.14029 |
5 | Effect of subcritical water and steam explosion pretreatments on the recovery of sterols, phenols and oil from olive pomace SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Fernndez Bolanos Juan,Rodrguez Gutirrez Guillermo FOOD CHEMISTRY, SCI-Expanded , 2018 https://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.05.088 |
6 | Behavior of lipophilic bioactives during olive oil processing SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY, SCI-Expanded , 2017 https://dx.doi.org/10.1002/ejlt.201600404 |
7 | A rapid in-house validated GC-FID method for simultaneous determination of lipophilic bioactives in olive oil: Squalene, α-tocopherol, and β-sitosterol SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY, SCI-Expanded , 2017 https://dx.doi.org/10.1002/ejlt.201500420 |
8 | Zeytinyağı sektörü atık ve yan ürünlerindeki biyoaktif maddelerin değerlendirilmesi SEÇMELER ÖZGE, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM Dünya Gıda Dergisi, Endekste taranmıyor , 2015 |
Bildiriler
1 | MUTFAKLARDA SIFIR ATIK UYGULAMALARI KAPSAMINDA YENİLİKÇİ REÇETELER GELİŞTİRME Karakaş Ahmet, SEVİMLİ YAŞAR, SEÇMELER ÖZGE ANKARA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH-VIII, 2023 Uluslararası Tam metin bildiri |
2 | Steaming is the best cooking technique for phenolics and sensory acceptance of the cauliflower SEÇMELER ÖZGE, DÜLGER MURAT MUHAMMET, TAŞPINAR GÖKHAN, YAVUZ DÜZGÜN MERVE 7 International ISEKI-Food Conference, 2023 Uluslararası Özet bildiri |
3 | New functional food development with olive phenolics obtained from olive vegetation water using molecular gastronomy techniques SEÇMELER ÖZGE, AZBAZ SERCAN, DÜLGER MURAT MUHAMMET, GÖZET FATMA TUBA, YAVUZ DÜZGÜN MERVE, ARGIN SANEM 7 International ISEKI-Food Conference, 2023 Uluslararası Özet bildiri |
4 | Using Molecular Gastronomy for Diet of Older Adults to meet their Special Nutrient Needs: Hydrocolloids and Phenolic compounds SEÇMELER ÖZGE, AZBAZ SERCAN 2022 Annual Conference & Exhibition Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, 2022 Uluslararası Özet bildiri |
5 | Maden Suyunun Mutfakta Kullanımı SEÇMELER ÖZGE, SEVİMLİ YAŞAR I. Ulusal Maden Suyu Kongresi E-Kongre, 2020 Ulusal Tam metin bildiri |
6 | Investigation of green techniques for the recovery of sterols, phenols and oil from olive pomace: subcritical water and steam explosion pretreatments SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Fernndez Bolanos Juan,Rodrguez Gutirrez Guillermo Food Waste Recovery Workshop, International ISEKI Food Conference, 2018 Uluslararası Özet bildiri |
7 | Distribution of lipophilic bioactives (squalene, alpha-tocopherol and beta-sitosterol) between oil and waste streams during olive oil processing SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM The Food Factor, 2016 Uluslararası Özet bildiri |
8 | Optimization and validation of a GC method for the simultaneous determination of beta-sitosterol, squalene and alpha-tocopherol in olive oil SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM XVIII EuroFoodChem, 2015 Uluslararası Özet bildiri |
9 | A rapid method for simultaneous determination of lipohilic bioactives in olive oil: squalene, alpha-tocopherol and beta-sitosterol SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM ISNFF Annual Conferrence & Exhibition Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, 2014 Uluslararası Özet bildiri |
10 | Evaluating the effects of olive oil processing on the lipophilic olive bioactives: squalene, sterols and tocopherols SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM The International Conference on Food and Biosystem Engineering-FABE, 2013 Uluslararası Tam metin bildiri |
11 | Distribution of phenolics between Olive Oil and Waste Streams During Virgin Olive Oil Processing SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM 11 th Euro Fed Lipid Congress, 2013 Uluslararası Özet bildiri |
12 | Zeytinyağı Sektörü Atık ve Yan Ürünlerindeki Biyoaktif Maddelerin Değerlendirilmesi SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM II. ZEYTİN ve ZEYTİNYAĞI KONGRESİ, 2012 Ulusal Özet bildiri |
Kitaplar
1 | Temel Mutfak Matematiği (Çözümlü Sorularla Detaylı Anlatım, Deneme Soruları ve Excel Uygulamaları) SEÇMELER ÖZGE,TAŞPINAR GÖKHAN Nobel Yayınevi, ISBN: 9786258174793, 2024 Ders Kitabı Tümü |
2 | Mucize İçecek Maden Suyu SEÇMELER ÖZGE, SEVİMLİ YAŞAR Kızılar Kültür Sanat Yayınları, ISBN: 978-60506729-0-9, 2020 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) |
3 | Gastronomy and Food Science SEÇMELER ÖZGE, SEVİMLİ YAŞAR Academic Press, Elsevier, ISBN: 9780128200575, 2020 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) |
4 | Innovationas in Traditional Foods SEÇMELER ÖZGE,Galanakis Charis Michel Elsevier, ISBN: 9780128148874, 2019 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) |
Projeler
1 | Fikogastronomi Uygulamaları ile Fonksiyonel Ürün Geliştirilmesi (Araştırmacı) Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 14.03.2023 ULUSAL Devam Ediyor |
2 | Coğrafi İşaretin Kullanımına Yönelik Kontrol ve Sertifikasyon Programı: Malatya Kayısı Örneği (Araştırmacı) Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 31.01.2022-19.12.2023 ULUSAL Tamamlandı |
3 | Endemik Bitkilerin Gastronomi Perspektiften Değerlendirilmesi ve Biyoaktif Maddece Zengin Endemik Bitkilerin Kullanıldığı Reçetelerin Tespit Edilmesi: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale Örneği. (Araştırmacı) Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 28.01.2022-31.08.2023 ULUSAL Tamamlandı |
4 | Bitkisel gıda üretim atıklarından elde edilen biyoaktif maddeler ve moleküler gastronomi teknikleri ile yenilikçi fonksiyonel gıda geliştirilmesi: Zeytin Karasuyu Fenolikleri ve Hidrojel (Yürütücü) Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 28.01.2022-05.07.2023 ULUSAL Tamamlandı |
5 | Altınbaş Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarına Bağlı Hücre Kültürü ve Kromatografi Laboratuvarlarının Kurulumu (Araştırmacı) Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, 03.05.2021-14.12.2021 ULUSAL Tamamlandı |
6 | FARKLI COĞRAFİ VE BİTKİSEL ORİJİNLİ BALLARIN KRİSTALLEŞME ÖZELLİKLERİNİN TESPİT EDİLEREK KREM BAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ (Araştırmacı) Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç), 01.07.2007-31.12.2009 ULUSAL Tamamlandı |
7 | BALDA, YÖRELERE GÖRE KALINTI, HİLE VE ORİJİN TESPİTİ AR-GE PROJESİ (Araştırmacı) Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç), 01.07.2004-30.06.2007 ULUSAL Tamamlandı |
- person Dr. Öğr. Üyesi ÖZGE SEÇMELER
- account_balance GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
- business_center Bölüm Başkanı
- account_balance Gayrettepe Sosyal Bilimler Yerleşkesi
- assignment_ind Akademik Özgeçmiş
- local_phone +90 (212) 604 01 00 / 2516
- email ozge.secmeler@altinbas.edu.tr
- public https://web.altinbas.edu.tr/ozge.secmeler